Partneri

MS2 (Alois Rausch)

Jednu od vodećih njemačkih škola vožnje za motocikliste osnovao je još 1990. u Steinhoringu kraj Munchena poznati njemački motociklist Alois Rauch, nakon što se kao dio tima medicinske hitne pomoći i vatrogasac nagledao nesreća s ozlijeđenim motociklistima. Devedesetih je bio jedan od pionira škola sigurne vožnje, a danas na polju obrazovanja motociklista ima više od trideset godina iskustva i zapošljava šestero ljudi. Njegov su patent i teleskopi koji sprečavaju ozljeđivanje motociklista prilikom pada i koji se koriste u školi vožnje.

Automotodrom Grobnik

Kvarner je još od početka sedamdesetih domaćin svjetskog prvenstva, koje se do 1979. vozilo na Preluku kod Opatije, a nakon izgradnje suvremenog trkališta na automotodromu Grobnik, gdje su se sve do 1990. i rata za naslove svjetskog prvaka borili Nieto, Spencer, Kocinsky, Roberts, Lawson, Rainey… Staza je temeljito obnovljena postavljanjem novog sloja asfalta u travnju 2018. Danas je jedina licencirana trkaća staza za automobile (FIA) i motocikle (FIM) na području ne samo Hrvatske, već i čitave regije. Svake se sezone dodatno unapređuje.

Mitas

Slovenski Mitas jedan je od vodećih europskih proizvođača specijalnih guma, što osim guma za sve vrste motocikala, uključuje i gume za poljoprivredne strojeve, građevinsku mehanizaciju, kamione… čak i zrakoplove, a danas posluje u sastavu vodećeg svjetskog proizvođača specijalnih guma i kotača, švedskog Trelleborg Wheel Systems Moto. Nude velik broj guma i zračnica za sve vrste motocikala, od mopeda i skutera, preko crossera i enduro, pa sve do supersportskih motocikala. Za Mitas voze vodeći svjetski vozači, kao što su Yamahin tvornički vozač Španjolac Pol Tarres i češki freestyle motocrosser Petr Pilat, ali i slovenska MXGP momčad Sixtytwo pod vodstvom Klemena Gerčara, svjetskog prvaka u klasi MX3 iz 2013.

Ruting

Hrvatska tvrtka osnovana još 1991., svoj prvi prodajni salon otvara u Matuljima, na raskružju Opatije i Rijeke, na dijelu nekadašnje staze na kojoj se vozilo svjetsko prvenstvo u motociklizmu do 1979. Dvije godine kasnije postaje ovlašteni uvoznik motocikala Honda, zatim otvara poslovni centar u Rijeci, a u travnju 2003. postaje i uvoznik automobila Honda. Dvije godine kasnije otvara prodajno-servisni centar u Zagrebu, a zatim i u Osijeku. Danas posluje na trima adresama – Kovinskoj 9 u Zagrebu, Čandekovoj 44 u Rijeci i Sarajevskoj 39 u Osijeku. Zapošljava četrdesetak ljudi.